de Recensent

24-02-'02


Tv7 van start


Joan Nederlof alias Rebecca Hillarius  *foto: Jaap Vrenegoor* Vanaf woensdag 27 februari gaat tv7 van start. de Recensent nam enkele weken terug al een kijkje achter de schermen en heeft nu vast wat afleveringen bekeken.
De serie van de makers van Hertenkamp gaat over een commercieel tv-station op zoek naar hogere kijkcijfers. In de eerste aflevering krijgt de kijker al de personages in sneltreinvaart langs zich heen. Dat gaat iets te snel, vooral ook omdat veel programma's van de zender maar mager aan bod komen. Wel levert deze introductie heel veel grappen op. De commerciŽle tv blijkt te gaan over eisen van Unilever over het aantal keukenrolmomenten in het programma van Mireille Bekooij. Of over Hans van der Togt z'n show 'Ik zoek een baasje' die vanwege het totaal aan drie kijkers veranderd wordt in een adoptieshow met de titel 'Ik zoek een mammie'. De bn-ers spelen zichzelf, maar de grootste rollen zijn voor de acteurs van theatergezelschap Mugmetdegoudentand. Finn Poncin speelt Pim van Soest, een redacteur van het nieuws. De presentator van het nieuws heeft zich met hepatitis b ziek gemeld. Dit betekent voor Pim van Soest een kans om naast Loretta Schrijver plaats te nemen. Alles voor de kijkcijfers lijkt het credo. In aflevering 1 'Betrapt' haalt Van Soest een scoop binnen. De populaire TV7-coryfee Peter-Jan Rens heeft nadat hij wegens handtastelijkheden bij z'n show werd weggestuurd, een ongeluk gehad. We zien de overwegingen van de redactie, die natuurlijk leiden tot het uitzenden van het item.

Ton Kas alias Bert Lion  *foto: Jaap Vrenegoor*De handicap van de eerste aflevering lost zich later op. De verdere afleveringen hoeven namelijk niet meer de personages te introduceren. De derde aflevering is daarom al een stuk rustiger qua uitstraling. Drama krijgt meer kans, alhoewel het zeer geestig drama blijft. Regieassistente Rebecca Hillarius, gespeeld door Joan Nederlof, die aan TV7 meeschreef, leeft zich in aflevering drie uit in een waar paardendrama. Ze heeft een pilot geschreven voor een dramaserie over een familie die met racepaarden werkt. We zien screentesten met Sigrid Koetse en Angela Schijf en besprekingen met de scenarioschrijver. De serie is echter te duur en past qua onderwerp niet goed bij de sponsor. Om het geheel te redden wordt de sponsor, een zuivelbedrijf, gepleasd. De paarden veranderen in koeien en over een vrijscŤne tussen Jaap Stobbe en Angela Schijf wordt nog gedebatteerd.
Een grote rol is weggelegd voor Ton Kas, die Bert Lion (de general manager van het station) speelt. Hij is door zijn schoonvader, hoofd van Unilever, in deze functie geplaatst, om vrouw Fleur actrice te laten worden in de soap van TV7. Bert Lion is hard ten opzichte van zijn personeel, maar onderdanig ten opzichte van zijn geldschieters. Het spel wat achter de schermen wordt gespeeld, belooft veel spektakel.
...


Ricco van Nierop


>>
klik hier om terug te keren naar de hoofdpagina
<<