Redactie

Ricco van Nierop
Redacteur. Cultuurjournalist en intermediair tussen de wereld en de kritiek. Visagist van de wekelijkse editie. Zwak voor zangeressen (zie Chicksinger). Meer zakelijke info hier.

Edwin Fagel
Redacteur. Journalist, neerlandicus, deRe's eigen poezieanalyticus en nadat hij al de literaire sensatie van het jaar 2004 was, kwam in 2007 zijn debuutbundel uit.

Technische Dienst

Erwin van Wouw
Webwever en man achter de schermen. Hoeveel schermen weet geen mens.

Bram Nijmeijer
dR's linker hersenhelft. Vormde de site om tot een aangenaam dynamisch werkveld. Lives his life to the log.

Illustrators

Brecht Evens
Cartoonist, striptekenaar en Gents kunststudent te Parijs. Brecht Evens is ook te bezichtigen op Brechtshuispagina. Bekend van boeken als Vincent, Nachtdieren en Ergens waar je niet wil zijn.

Wij zijn een individu
Tekenduo dat zich op heeft gewerkt van memo-droedelaars via wc-muur-publicisten tot volbloeide po�tische cartoonisten. Gefluisterd wordt dat Eva Bouman en Edwin Fagel schuil gaan achter dit duo. Laat ze lekker fluisteren, wijzijneenindividu tekent lekker door, bijv. op hun weblog.


Technische Info & Dank

De huidige lay-out van de Recensent is opgebouwd uit XHTML 1.1 en CSS 2.0 en is waar mogelijk gevalideerd. Dit betekent dat de webpagina er in alle browsers hetzelfde uit zou moeten zien. Dit is helaas niet altijd het geval en ook niet mogelijk. Voor de beste surfervaring op deze website adviseren wij dan ook Firefox

De motor achter deze website wordt gevormd door Pivot,

Met dank aan: DM voor hun 'Faith and Devotion' en Pierre 'The Macman' Jacobs, Olaf 'Kafpolitie' Risee en Ricco 'De Dwangbuis' van Nierop voor hun oordelen en afkeuren. Tevens dank aan Pete & Gordo Uddi en Ray Larabie voor het belangeloos beschikbaar stellen van respectievelijk hun Ink Burrow en You're Gone fonts.

de Recensent geeft sinds maart 2000 wekelijks op volstrekt onafhankelijke basis zijn mening over kunst, cultuur en aanverwante zaken. De site wordt onderhouden door een aantal vrijwilligers. Elke dinsdag verschijnt een nieuwe editie.

Recensenten

Joost Baars: dichter, essayist en boekverkoper. Hij schrijft over poëzie voor Poëziekrant en Awater en over film voor deRecensent.nl. Hij maakt de poëziepodcast VersSpreken en geeft een reeks no-budget chapbooks uit met Halverwege Chapbooks.

Tine Mortier: Vlaamse kinderboekenschrijfster en schrijf-workshopleidster recenseert voor ons voorleesboeken alsof ze elke avond 15 kidz in slaap wil krijgen.

Tim Donker: Schrijft zich ongans, leest zich onganser en luistert zich onganst. Weet zelden een trap niet te overtreffen.

George van Hal: Deze wetenschapsjournalist is van huis uit sterrenkundige, en laat zodoende zijn kritische licht vallen over Hollywood & beyond.

Maarten Baars: Filmrecensent die niet alleen vooruit maar ook terugkijkt.

Rob van der Hilst: Dankzij Rob kent dR zijn klassieken. Website/weblog.

KFC: Zal het niet nalaten met tomaten te gooien om zijn geliefde peapod te beschermen.