• Besproken artiesten:
  • * Camel Army
  • * Awesome Cool Dudes
  • Datum bespreking: 14 Juli 2005Rode baljurken en Egyptische sigaretten

De site van de tweemansformatie Camel Army geeft naast een haast evangelisch aandoende welkomsttekst en een aantal foto’s van optredens helaas geen informatie over de muzikanten. De informatie die ik wel kan achterhalen is nu niet bepaald de biografie van de doorsnee rock-‘n-rollband. Hij is oprichter van het jonge audiosoftwarebedrijf Camel Audio en naar het lijkt zelf een belangrijke proefkonijn van de producten en zij draagt rode galajurken.

Samen maken ze zeer onconventionele elektronische muziek waarvan het minimalistische Who’s that Girl? een prachtig voorbeeld is. Zijn sampler lijkt wel in de jaren twintig van de vorige eeuw geladen te zijn en haar jurk zit soms wat strak, maar de combinatie van truttigheid en moderne beats werkt soms wonderwel, luister er het bezwerende Egyptian Cigarette maar eens op na.

Voor liefhebbers van: Junkie XL
Website: Camel Army
Mp3: Who’s that Girl?, Egyptian Cigarette


De Atari-pop van Awesome Cool Dudes

Awesome Cool Dudes Arm Wrestling

De cool dudes zijn de bullebakken van de klas, dat weet iedereen. De Awesome Cool Dudes daarentegen hebben gevoel voor humor. Natuurlijk pesten ze je met je geloofsovertuiging en zijn ze vreselijk seksistisch. Maar zolang ze daar vette hip-hopbeats onder zetten kan geen vrouw of nerd dat iets schelen.


Soms heb je weleens de neiging tegen ze te schreeuwen: “stop toch eens met blowen en word volwassen”, maar je kijkt wel uit.

Voor liefhebbers van: Ween, Mucky Pup
Website: Awesome Cool Dudes
Mp3: Our Father, Tap dat ass, Tall green grass

KFC